Telefoonnummer

+31687109183 (alleen whatsapp)

Email

info@gaiacenter.nl

Adres

Bergwegplantsoen 10z, Rotterdam

Familie opstellingen

Een familieopstelling is feitelijk een methode om zicht te krijgen op onderliggende dynamieken, patronen, emoties, wensen en verlangens …

Bij een opstelling ga je kijken naar wat je niet kunt zien. Vaak is het iets waar je langer last van hebt, maar waarbij het je met denken alleen niet lukt om tot de kern te komen, en dus ook niet altijd tot inzicht of een oplossing. Vaak heb je hier al van alles zelf aan gedaan, maar je komt er niet veel verder mee.

Met familieopstellingen kun je op een diepere laag direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen herkennen. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien. Patronen, denkwijzen, geheimen en andere belangrijke zaken worden belicht, waardoor je een heel ander perspectief aangeboden krijgt vanuit een vaak totaal andere verrassende hoek. Deze kijk zorgt voor inzichten en deze zorgen op hun beurt weer voor een ontlading of andere emotie van een thema dat speelt. Door dit nieuwe inzicht creëer je een andere kijk op je eigen leven. Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen of dingen. Dit krachtenveld is een veld waar de mensheid al eeuwen gebruik van maakt. Je kan een opstelling vergelijken met oude rituelen die bij vele oervolkeren terug te vinden zijn.

Samen stem ik op de dag af met degene die een vraag willen inbrengen wat het thema of onderwerp wordt. Dit noemen we de vraagsteller. De overige personen die kunnen deelnemen noemen we representanten.

Vraagsteller

Een opstelling doe je onder mijn begeleiding. Jij formuleert in de eerste 5 tot 10 minuten je vraag en in overleg met mij krijg je helder waar je in de opstelling naar wilt gaan kijken. Elke opstelling is anders, de essentie is dezelfde; zien wat jouw plek is en wat bij jou hoort.

Representant

Als representant sta je open om de opstelling “in te gaan”. Je bent onderdeel van een groep mensen op deze dag die je wellicht niet kent. De vraagsteller kan jou vragen om voor iemand uit zijn/haar familie te gaan staan. Je mag dat te allen tijde weigeren. Van belang is dat je goed voelt wat er bij jezelf gebeurt wanneer gevraagd wordt de opstelling “in te gaan”.Naar mijn ervaring wordt representant zijn in een opstelling vaak als bijzonder ervaren omdat het vaak ook echt iets in jezelf raakt en in beweging brengt. Uiteraard wordt je hierin begeleid door mij!

Je kunt een vraag hebben over de volgende thema’s bijv:

Relaties, Gezondheid, Werk, Gedrag/emoties, Liefde, Innerlijk kind, Verlangen

 • Hoe kunnen mijn kinderen opgroeien zonder dat ze mijn problemen overnemen?
 • Waarom is er geen vertrouwelijkheid tussen mij en mijn zus/broer?
 • Hoe kan ik een ziektebeeld of gezondheidsthema plaatsen?
 • Ik weet diep van binnen wat ik wil maar iets houdt me tegen.
 • Wat maakt dat ik iets steeds maar weer uitstel?
 • Waarom regel ik toch altijd alles?
 • Wat maakt dat ik mij zo verantwoordelijk voel?
 • Ik heb moeite met vertrouwen.
 • Ik wil de liefde vanuit mijn hart aan kunnen gaan, zonder angst
 • Wat is er voor nodig om in mijn kracht te gaan staan?
 • Hoe kan ik meer op mezelf vertrouwen?

Zoals je ziet, kan een opstelling over uiteenlopende vragen gaan. Een familieopstelling plaatst je vraag in ruimer perspectief. Het maakt duidelijk wat de oorzaak is van je ontworteling. En het laat je inzien welke beweging je kunt maken om weer stevig geworteld in het leven te staan.

Voor iedereen is een opstelling bijzonder en een helende ervaring.  We laten het samen ontstaan en volgen voornamelijk ons intuïtie/gevoel hierin.

Wat levert een familieopstelling op?

Een familieopstelling kan jou helpen inzicht te krijgen in waarom je dingen doet zoals je ze doet.

 • Meer inzicht in conflicten met je collega, partner, familie of vrienden
 • Meer flow en ontspanning in je leven wil ervaren
 • De oorsprong van je onzekerheid, angst, boosheid, depressie of paniek wil achterhalen
 • Fysieke klachten vanuit een psychische invalshoek wilt onderzoeken;
 • In je eigen kracht wil staan, op jouw plek, persoonlijk leiderschap
 • Meer in contact wilt staan in je gevoel

Het is en blijft magisch wat tijdens en na een opstelling ontstaat. Met woorden is het niet uit te leggen. Je bent welkom om het te komen ervaren en ik begeleid je hierin. Je hoeft er alleen maar te zijn en het te laten gebeuren. Alles mag er op dat moment zijn! Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan!

Naast deze open opstellingen, kun je bij mij ook terecht voor een privé opstelling of coach gesprek!

Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur mij dan een whatsapp berichtje op +31628169057

Datum: 18 maart en 15 april
Tijd: 13:00-17:00
Locatie: Bergwegplantsoen 10z, 9e verdieping
Investering: Vraagsteller €50, Representant €35

* Groepsgrootte: max 8-10 personen
** Bereikbaar met OV en parkeergelegenheid aanwezig ( betaald)