Telefoonnummer

+31687109183 (alleen whatsapp)

Email

info@gaiacenter.nl

Adres

Bergwegplantsoen 10z, Rotterdam


Yin Yoga & Soundhealing

Komt tot rust met Yin yoga! Yin yoga is een zeer rustige vorm van yoga, elke houding wordt tussen de 3 en 5 minuten vastgehouden. Hierdoor kunnen de grote spieren en de aanhechting aan de botten ontspannen. Dit geeft de mogelijkheid om naar binnen te keren en te mediteren. Het zenuwstelsel kalmeren en het lichaam diep ontspannen zodat je in balans komt. De les eindigd met een eindontspanning ‘savasanna’ gecombineerd met een klankenbad.

Wat is Yin yoga?
Yin yoga is een vorm van yoga die te maken heeft met het ‘onbeweegelijke’ in ons lichaam: het bindweefsel met het behoud van de gewrichten. Deze twee onderdelen van het lichaam zijn stijf en weinig elastisch, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze spieren. Spieren vallen onder ‘yang’, omdat ze zacht en beweegbaar zijn. Veel sporten richten zich op het ‘yang’-element, waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Bij Yin yoga kijken we juist naar de andere kant.

Soepelheid van de bindweefsel met behoud van de gewricht elementen worden vaak vergeten terwijl die juist essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit en mobiel te houden. Yin houdingen (asana’s) worden daarom voornamelijk op de grond gedaan, waarbij gewerkt wordt aan het strekken en versoepelen van het bindweefsel en zo ruimte gecreëerd wordt zonder de gewrichten te belasten.

De les eindigd in de traditionele savasana, een diepe ontspanning met hele klanken. De vibraties van de verschillende instrumenten helpen je om helemaal in het moment te genieten. Optioneel wordt je licht aangeraakt tijdens het klankenbad.

Voor deze vorm van yoga – eigenlijk geen enkele – hoef je niet flexibel te zijn. Hoe vaker je yoga beoefend, hoe sterker en soepeler je wordt. Je zult ook merken dat je met regelmatig beoefenen van yoga meer energie krijgt en je beter kunt concentreren. In het dagelijkse leven is er veel Yang energie, kom in balans met Yin yoga!

Wie is je docent?

Alles wat ik tot nu toe heb geleerd

en ervaren komt terug

in de lessen die ik geef.”

De Yin yoga les wordt gegeven door Yasmin Fris, ze heeft twee jaar ervaring in het lesgeven bij o.a. De yogaschool. Ze heeft haar Yin/Hatha Yoga opleiding (200 TTC) gedaan in India en verdieping gezocht in de traditionele Hatha bij Hridaya in Mexico. Yasmin merkte dat de yoga haar dichter bij haarzelf bracht en dat het lichaam holistisch samenwerkt. Alles heeft invloed op elkaar en alles is verbonden. Haar eigen lichamelijke klachten en blokkades werden verholpen en met veel plezier geeft ze yogales. “Alles wat ik tot nu toe heb geleerd en ervaren komt in de de lessen die ik geef.” Naast yogales is Yasmin de oprichter van Gaia Center, holistisch therapeut en geeft ze vrouwencirkels, tantra workshops en cacao ceremonies.

Deze les wordt meestal in het Nederlands gegeven. Mocht er interesse zijn door Engels sprekende yoga studenten dan zal de les in het Engels gegeven worden.

Wanneer: elke dinsdag
Tijd: (inloop va 18:45) 19:00 – 20:15
Locatie: Gaiacenter
Locatie: Gaia Center, Bergwegplantsoen 10z, 9e verdieping
Investering:
2 proeflessen: 18,00
Losse les na de proeflessen 12,00
10-rittenkaart 99,00